Kirka

(Kirill Babitzin, s. 22.9.1950, Helsinki - k. 31.1.2007, Helsinki)

Diskografia 1967 - 2021

Veikko Tiitto

Kiitokset täydennyksistä: Marko Niemi, Erkki Mäkinen, Ilkka Kurkela, Ilkka Rauhia

Veikko Tiitto: "Daa-da daa-da - Kirka & Sammy Babitzin - Diskografia 1966 - 2007"

Veikon sivulle

Satumaa - iskelmän historia

Biografia

Lapsuus ja nuoruus 1950 - 1969 - "Maunulan beatlesta" nuorison idoliksi

Kirill (Kirka) Babitzin syntyi Leo ja Elisabet Babitzinin emigranttiperheen kolmantena poikana 22.9.1950. Hänen kiinnostuksensa musiikkiin alkoi 5-vuotiaana hänen saatuaan mummoltaan lahjaksi harmonikan. Noin 10-vuotiaana hän voitti jopa hanurinsoittokilpailun, mutta sen jälkeen hän kiinnostui rockista ja laulamisesta, joten lupaavasti alkanut harmonikansoittoharrastus katkesi siihen. Kirka pääsi Maunulassa vaikuttaneen The Creatures-yhtyeen solistiksi vuonna 1964. The Creatures nähtiin esiintymässä vuonna 1966 elokuvissa Käpy selän alla (ohj. Mikko Niskanen) ja Topralli (ohj. Yrjö Tähtelä). Mainittakoon vielä sekin, että brittiyhtyeen The Renegadesin esiintyessä Helsingissä 60-luvun puolivälissä lämmittelybändinä toiminut The Creatures sai suuremmat suosionosoitukset kuin itse pääesiintyjä. Eikä tähän suinkaan vaikuttanut vähiten yhtyeen 15-vuotiaan laulusolistin dynaaminen, varhaiskypsä eläytyminen.

Kirka päätti kuitenkin kokeilla jo varhaisessa vaiheessa omien siipiensä kantavuutta. Irtaannuttuaan Creaturesista hän pääsikin jo kesäkuussa -67 levyttämään uudelle Love Records-yhtiölle. Taustabändinä levyllä toimi Blues Section ja kappaleet olivat Atte Blomin sanoittamia, Anna suukko vain (säv. Otto Donner) ja Silloin ihminen kaunein on (säv. Eero Ojanen).

Kirkan läpimurto tapahtuikin jo samana vuonna hänen päästyään The Islanders-yhtyeen laulusolistiksi. Yhtye keikkaili paljon ja taltioi lokakuussa -67 Scandia-yhtiölle Pertti Reposen suomennoksen brittihitistä Hetki lyö. Vaikka Kirka olikin levyn laulusolisti, hänen nimeään ei mainittu vielä siinä vaiheessa levyetiketissä. Seuraavana vuonna Islanders, laulusolistina Kirka Babitzin levytti singlehitit Leijat ja Ehkä suukon antaa saan. Näistä jälkimmäinen julkaistiinkin jo hänen nimissään.

Vuoden 1969 helmikuussa Kirka ja Islanders levyttivät ensimmäisen suomalaisen live-LP:n Kirka keikalla. Levyn äänitys tapahtui Scandian studiossa, joten kyseessä ei ollut varsinainen konserttitaltiointi, vaikkakin paikalla oli myös yleisöä. 1970-luvun alussa Kirka ikuisti Sammy-veljensä kanssa kaksi Paul Simonin tunnetuksi tekemää menestyskappaletta Pertsa Reposen suomennoksina: Mrs. Robinson ja Lilja, ruusu ja kirsikkapuu. Muita tuon ajan menestyslevyjä olivat Venus ja Kulman kundit.

1971 - 1985 - Syksyn Säveliä ja euroviisuja

Vuonna 1971 Kirka esiintyi myös elokuvassa Takiaispallo, jossa nähtiin ja kuultiin hänen laulamanaan Eero Koivistoisen sävellys Saat kaiken. Hän levytti Scandialle, tuon ajan hittejä olivat käännöskappaleet Mamy Blue ja Silta yli synkän virran. Seuraavana vuonna hän pääsi mukaan euroviisukarsintoihin Erik Lindströmin sävelmällä Kaikkea on. Se sijoittui kolmanneksi. Vuoden 1973 suurin hitti oli käännösiskelmä nimeltään Varrella virran (Down By The River), joka sisällytettiin myös uudelle albumille Rautaa ja kettinkiä.

Vuonna 1974 Kirka vaihtoi levy-yhtiötä. Kalervo "Kassu" Halosen luotsaaman uuden Islandersin kanssa levytettiin sitten EMI-yhtiöllä albumit nimeltä Tiukka linja (1974) ja Lauantaiyö (1976), joista kumpikaan ei kuitenkaan menestynyt toivotulla tavalla. Seuraavana vuonna Kirka levytti Finndisc-yhtiölle. Toimittaja Jake Nymanin tuottamana syntyi Delta-levymerkille uusi kokoelma nimeltään Kaksi puolta. Vaikka levy tehtiin huolella, sekään ei menestynyt, mihin lienee vaikuttanut se, että levyn sinänsä korkeatasoisesta materiaalista ei erottunut selvää hittiä. Vuonna 1978 Kirka ja hänen sisarensa Anna levyttivät yhdessä julkaisten singlen Sinut haluan vain ja kokoelman Anna & Kirka. Seuraavana vuonna Kirkan levyttämä amerikkalaishitti Back To The City, jonka Pertti Reponen suomensi nimellä Nyt maistuu elämä taas menestyikin jo kohtalaisen hyvin.

Vuonna 1981 Kirka vaihtoi jälleen kerran levy-yhtiötä. CBS-yhtiöltä ilmestyi Antti Hyvärisen tuottamana nimikko-LP Kirka, jonka musiikkityyli oli lähellä perinteistä iskelmää eikä miellyttänyt sen paremmin solistia kuin levyjä ostavaa yleisöäkään. Kolme vuotta myöhemmin Kirka voitti Suomen euroviisukarsinnan esittämällään Jukka Siikavireen sävellyksellä Hengaillaan, jonka oli sanoittanut Jussi Tuominen. Kappale jäi finaalissa yhdeksänneksi, mutta myöhemmin ilmestynyt Hengaillaan LP-kokoelma tuottikin Kirkalle jo uran ensimmäisen kultalevyn. Kirkan kaksi muuta tuon ajan CBS-levyalbumia olivat nimeltään Täytyy uskaltaa (1983) ja Älä sano ei (1985).

Kirkan comebackin täydensi vielä Juice Leskisen sanoittama käännös Stevie Wonderin kappaleesta nimellä Soitin vain kun taas sua kaipaan. Samana vuonna hän pokkasi itselleen vielä Emma-palkinnon vuoden miessolistina. Eräs vuoden 1985 hittejä puolestaan oli Kirkan tulkinta Esa Kaartamon sävelmästä Kahden hullun matka.

Viimeinen suuri "comeback" - 1986 - 2007

80-luvun puolivälissä Kirka siirtyi Kassu Halosen, Kristian "Kisu" Jernströmin ja Vexi Salmen vetämälle Flamingo-levymerkille. Ensimmäiset kaksi Flamingo-albumia The Spell ja R.O.C.K. sisälsivät heavy-rockia, ja niistä jälkimmäinen myi kultalevyn verran. Comebackin kruunasi kuitenkin voitto vuoden 1988 Syksyn sävel-kilpailussa. Kirkan tuolloin esittämä Kassu Halosen reggaeballadi Surun pyyhit silmistäni saavutti LP-muodossa 200 000 kappaleen,eli siihen mennessä maassamme kaikkien aikojen ennätyksellisen myyntimenestyksen.

Vuotta myöhemmin ilmestynyt albumi Anna käsi ylsi sekin myynnillään tuplaplatinaan. 90-luvun alkajaisiksi Kirka Babitzinilta ilmestyi hittikappaleista koottu Parhaat - uudet versiot-albumi ja sitä seurasi Kasvot peilissä (1991). Seuraavana vuonna hän sai vielä kultalevyn kokoelmallaan Pyydä vain. Vuonna -94, ennen kuin Flamingo-yhtiö päätyi konkurssiin, ilmestyi vielä nimikkoalbumi Kirka.

Tämän jälkeen Kirka solmi levytyssopimuksen kansainvälisen BMG-yhtiön kanssa. Vielä silloinkin hänen suurin hittinsä Surun pyyhit silmistäni menestyi hyvin Kreikassa, jossa se julkaistiin englanninkielisenä nimellä Sadness In Your Eyes. Vuonna 1996 ilmestyi uusi CD Tie huomiseen, joka sisälsi hänen esittämänään eurovisiokarsinnassamme kolmanneksi jääneen sävelmän Toukokuu.

Vuonna 1997 Kirka Babitzin vietti 30-vuotistaiteilijajuhlaansa. 56 konsertin merkeissä hän esitteli CD-kokoelman Hetki lyö 1967-1997. Se julkaistiin kahden ja neljän levyn boksina ja sen myynnin määrä oikeutti platinalevyyn. Syksyllä -98 hän konsertoi Heikki "Hector" Harman, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin kanssa Helsingissä Hartwall Areenalla, mistä tilaisuudesta taltioitu live-CD Mestarit Areenalla saavutti sekin menestyksen. Mestarit tekivät myös kaksi kiertuetta, joiden loppuhuipennuksena järjestettiin elokuussa -99 konsertti Olympiastadionilla.

Vuonna 2000 oli vuorossa Kirkan 50-vuotisjuhlakiertue ja häneltä ilmestyi silloin kokoelma Suuri hetki. Samana vuonna hänet myös palkittiin jo toistamiseen Emma-patsaalla mieslaulajien sarjassa, ja kaksi vuotta myöhemmin häneltä ilmestyi CD Sinut siinä nään. Vuonna 2005 ilmestynyt albumi Elämääni eksynyt oli hänen uransa 29. kokoelma, ja se jäi hänen viimeiseksi levyjulkaisukseen. Kirka Babitzin poistui keskuudestamme 31. tammikuuta 2007 56-vuotiaana.

Jälkisanat

Kirkan ura oli oloissamme harvinaisen pitkä. Hän nimittäin esiintyi musiikin ammattilaisena yli 40 vuoden ajan. Hän aloitti laulamisen 12-vuotiaana, 15-vuotiaana hän oli jo alansa ammattilainen ja 19-vuotiaana nuorison suuri idoli. Kirka oli lavalla kuin kotonaan. Hän oli oloissamme harvinainen, karismaattinen, kansainvälistä tasoa oleva taiteilija. Kirkan suosiota kuvaa hyvin sekin, että hän ei tyylillään jättänyt ketään kylmäksi, vaan myös uusi sukupolvi löysi hänet. Vielä 50 vuotta täytettyään häneltä ilmestyi peräti kolme uutta levyalbumia, ja se jos mikä osoittaa hänen olleen myös nykynuorison suuri suosikki.

Omat muistikuvani Kirkasta yltävät 70-luvun alkuun. Joskus, mahdollisesti keväällä -71 järjestettiin Oulussa Tavaratalo L. Kelalla muotinäytös, jossa esiteltiin pääasiassa sen kevään farkkumuotia. Siihen aikaan oli tapana järjestää muotinäytöksiä tavarataloissa ja ottaa mukaan joku suosittu laulusolisti, joskus yhtyeen kanssa ja joskus ilman. Tässä tapauksessa Kirka pelkästään esitteli muotia mannekiinin ominaisuudessa. Tietenkin kun itse Kirka, sen ajan nuorison suurin idoli oli mukana, oli tavaratalon aula tupaten täynnä väkeä. Panin merkille sen, että Kirka oli mitä parhain mannekiini. Hän liikkui lavalla uudessa farkkupuvussa hyvin reippaasti ja luontevasti hymyillen samalla. Muut vaate-esittelijät olivat ainakin häneen verrattuna hyvin jäykkiä ja virallisen oloisia.

Vuonna 1997 alkukesällä järjesti silloinen työnantajani, Haukiputaalla toiminut Nokia Telecommunications kesäjuhlat Kiimingissä paikassa, joka tunnetaan parhaiten tanssipaikkana nimeltä Nuijamiesten lava. Etukäteen ei ilmoitettu, keitä siellä esiintyy. Tosin esiintyjien nimi olikin sivuseikka, sillä monikin meni kesäjuhliin vain rentoutumaan ja tapaamaan työtovereita vähemmän virallisissa merkeissä, ts. puhumaan välillä jotain muutakin kuin vain pelkästään työasioita.

Juontajana tilaisuudessa toimi tv-ohjelmasta Bumtsibum tutuksi tullut Marco Bjurström. Hän yritti saada omalla show’llaan yleisöään hiukan liikkumaankin, ja opetti heille jopa muutamia tanssiessa hyödyllisiä liikkeitä. Juhlan kohokohta oli kuitenkin se, kun esiintymislavalle astuivat itse Mestarit yhtyeineen, Kirka, Hector, Pave Maijanen ja Pepe Willberg. Tässä vaiheessa lavan edessä oli jo todella tungosta, sillä tietenkin jokainen halusi nähdä ja kuulla neljä Suomen suurta suosikkia yhtä aikaa ns. ’livenä’. Eivätkä Mestarit suinkaan pettäneet heihin kohdistettuja odotuksia. Tutut hitit vuosikymmenien ajalta kajahtivat ilmoille heidän yhteisenä esityksenään: Ake, Make, Pera ja mä, Leijat, Rööperiin, Hetki lyö, Pidä huolta, Saat miehen kyyneliin ja niin edelleen… Tunnelmaa hiukan häiritsi se, että välillä satoi vettä ja maahan suojaksi levitetyn muovin läpi tihkui vesi jopa siinä määrin, että jokainen seisoi siinä lopulta nilkkoja myöten sukat ja kengät märkinä. Pieni haittahan tuo oli, eikä tunnelmaa häirinnyt, sillä saihan nyt kuunnella itse Mestareita, ja vieläpä ilmaiseksi, sillä Nokiahan tämän lystin kustansi.

Kirkan esiintyminen oli hyvin luontevaa. Hän liikkui lavalla paljon. Itse asiassa hän ei malttanut ollenkaan pysytellä paikoillaan. Ihme, että hän ei missään vaiheessa kompastellut tai muutakaan vahinkoa ei sattunut, sillä niin riehakasta hänen liikehtimisensä välillä oli, niin hänen soolojensa aikana kuin niiden välilläkin. Kaikesta päätellen hän oli tällaiseen jo tottunut, sillä olihan hänellä takanaan jo 30 vuoden kokemus. Muiden laulaessa Kirka saattoi välillä istahtaa vaikkapa lavan reunalle, ottaa hanurin syliinsä ja yhtyä siten säestämään esitystä. Hänellä tosiaan oli hallussaan niin koreografia kuin säestyspuolikin, puhumattakaan laulusta, omista soolonumeroistaan, joita hän esitti. Tutut laulut vuosien takaa kuulostivat hänen esittäminään ihan yhtä uusilta kuin joskus aikoinaankin. Myöhemmin, konsertin jälkeen onnistuin saamaan jopa nimmarit Kirkalta, Pavelta, Pepeltä ja Marcolta, ja vieläpä samalle postikortille. He nimittäin näyttäytyivät yleisölle vielä konserttinsa jälkeen. Ainoastaan Hector suvaitsi pysytellä piilossa.

Vuonna 2000 pidettiin Oulun torilla konserttitapahtuma, johon eräänä iltana osallistui omalta osaltaan myös Kirka Babitzin. Päätimme mennä koko perheen voimalla Kirkan konserttiin. Konsertti järjestettiin ranta-aittojen vieressä olevalla aidatulla alueella ja sinne oli rakennettu katettu esiintymislava. Jälleen kerran oli paikka tupaten täynnä kansaa. Eikä tuo ollut ihme, sillä olihan Kirka jo niin tunnettu nimi, että sen vetovoima tavoitti kyllä yleisönsä.

Kirka esitti jälleen tunnetuimmat hittinsä vuosien varrelta: Hetki lyö, Leijat, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni. Uutta ohjelmistoa edusti puolestaan kappale Paha suu. Tällä kertaa Kirka ei liikkunut kovinkaan paljon esiintyessään, vaan malttoi pysyä paikoillaan. Hänellä oli mukanaan vyössään kaksi huuliharppua, joilla hän välillä esitti asiaan kuuluvat soolot, kuten esim. kappaleessa Hengaillaan. Kirkan esitys kesti suurin piirtein puolitoista tuntia, koko tuo aika oli ihan sananmukaisesti yhtä soittoa. Yleisö ei kuitenkaan pitkästynyt, vaan jaksoi kuunnella suosikkiaan alusta loppuun saakka. Aika menikin kuin siivillä. Kirkan esitys oli nautinto kuulla ja nähdäkin.

”Hyvä, Kirka!” Huusi suurella äänellä eräs lähellä seisonut keski-ikäinen mieshenkilö. Tuohon toteamukseen oli helppo yhtyä. Lopuksi Kirka itse puolestaan totesi, että: ”Teille sopisi varmasti se, että esiintyisin täällä vaikka yöhön asti, mutta työehtosopimukset rajoittavat konserttiin käytetyn ajan”. Niinpä hän esitti vielä yhden laulun ja poistui sitten lavalta. Yleisö kuitenkin taputti hänet vielä kerran esiin, joten vielä hän joutui yhden laulun esittämään ennen lähtöään. Lienee turha mainita, että suosionosoitukset olivat valtaisat.

Oma suosikkini Kirkan laajasta tuotannosta on hänen vuonna 1977 levyttämänsä Jukka Siikavireen säveltämä ja Erkki Mäkisen sanoittama kappale Neidonryöstö, jolla hän osallistui Euroviisukarsintoihin. Kappale ei kisassa menestynyt ja siksi se unohdettiin.

Kirka itse ei kuitenkaan unohdu kahden sukupolven mielestä koskaan. ”Hyvä, Kirka!”

Lähteet:

Erkki Pälli: Kirka - biografia (www.pomus.net / Henkilögalleria)

Latva, Tony & Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas, WSOY 2004, s. 189-190

single (1967-1992)

S

n:o

A-puoli / B-puoli koodi

äänitys-

vuosi

julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
1 Anna suukko vain / Silloin ihminen kaunein on LRS 1007 B 1967 1967 kuvakansi
2 Hetki lyö / On turha oveen koputtaa KS 717 21.10./27.10.-67 1967 The Islanders
3 Avaruuslaulu / Riemun siemenet - Tanssi - Kampaamon riemu LRS 1008   1968 B: Otto Donner / kuvakansi
4 Okolona River Bottom Band / Kellon soiton kuulla saan KS 750 27.3.1968 1968  
5 Jos vain voit luottaa / Leijat KS 755 13.5.1968 1968  
6 Ehkä suukon antaa saan / Yksinäisyys kolkuttaa KS 769 30.9.1968 1968  
7 Beat the clock / When love comes knockin' at your door DIS 107   1968 Islanders / kuvakansi / julkaistu Ruotsissa
8 Viimeiseen mieheen / Tahdon kotiin nukkumaan KS 785 -69/17.1.-69 1969  
9 Pääsi rinnallein painuu / Olen syytön KS 789 7.3./10.1.-69 1969  
10 Bama lama bama loo / Can't stop loving you KS 790 13.2.1969 1969  
11 Igor / Alku kaiken kauniin KS 810* 19.6.-69/-69 1969 laulut alkukuulutuksella
12 Pitkän tien pää / Igor KS 811 22.8.-69/-69 1969  
13 Pitkän tien pää / Mr. Wonderful KS 812 -69/18.6.-69 1969  
14 Kiitos hyvästä yhteistyöstä (yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta) KFC n:o 1   1969 Jouluyö juhlayö/Kulkuset/Islanders/Kirka Fan Club
15 Mrs. Robinson / Lilja, ruusu ja kirsikkapuu KS 823 -70/28.1.-70 1970 +Sammy
16 Venus / Kulman kundit KS 826 8.4.1970 1970  
17 Saat kaiken / Kaukainen valo KS 831 29.6.1970 1970  
18 Ilon laulu / Kuinka voikaan olla julmaa KS 834 19.8.1970 1970  
19 Silta yli synkän virran / Lady Madonna KS 843* 21.12.-70/-70 1971  
20 Hey Jude / Kalinka KS 851 -71/7.1.-71 1971  
21 Mamy Blue / Kun katsoo mua hän silmiin KS 865 20.10./18.10.-71 1971  
22 Pelin henki / Kaikkea on KS 874* 4.2.1972 1972  
23 Kanelipuun alla / Maggie May KS 878* 21.4.1972 1972  
24 Jesahel / Pikkuveli KS 887 16.8.1972 1972  
25 Varrella virran / Häikäisy oot vaan KS 897 18.1./21.4.-73 1973  
26 Elämys kirkas oot / Tulkaa tömistämään KS 908 4.10./15.3.-73 1973  
27 Energia / Anna paistaa DES 3   1974 kuvakansi
28 Liikaa stadiin / Pintaa 5E 006-35041   1974 kuvakansi
29 Huonot naiset / Kun alkaa rock and roll DES 12   1975  
30 Oh, New York rakkain / Taas nousen junaan 5E 006-35061   1975 kuvakansi
31 Dind-a-dong / Silloin 5E 006-35079   1975 A: Marion, B: +Marion
32 Mirella / Lauantaiyö 5E 006-38004   1975 kuvakansi
33 Noitanainen / Taas silmiin katsellaan DES 24   1977  
34 Cindy / Hienompaa tiedä en DES 27   1977 +Anna / kuvakansi
35 Desperado / En tosissaan DES 28   1977  
36 Desperado / Valvotaan vaan DES 30   1977  
37 Siitä se alkoi / 60-luvun biisit DES 35   1978 +Anna
38 Sinut haluan vain / Siitäs sait DES 37   1978 +Anna
39 Hajamielinen Joulupukki / Jos joulua ei tänä vuonna tulekaan DES 40   1978 A: +Anna, B: Virve Vicky Rosti
40 Nyt maistuu elämä taas / Luulitko kaiken menneen DES 41   1979  
41 Aikuiset anteeksi antaa / Pienet hiiret DES 43*   1979 +Anna ja Muska
42 Halleluja / Jos koko maailma oppis laulun tään DES 44*   1979 A: +Anna ja Muska, B: Juhani Markola
43 Karthago / Tie kotimaahan johtaa DES 53   1980 A: +Silhuetit / kuvakansi
44 Na-na-namipala / Kesällä kaikki on toisin DES 56   1980  
45 Tätä päivää tahdon rakastaa / Sinuun minä luotan CBS 1018   1981 kuvakansi
46 Kyyneleet / Sydämen ääni riittää CBS 1360   1981 kuvakansi
47 Amen / Toisenlainen nainen CBS 1850   1981 kuvakansi
48 Tuo tyttö on mun / Siivet CBSA 2101   1982  
49 Hetken unta / Lauantai on yhtä rautaa CBSA 3311   1983 kuvakansi
50 Lapsenmieli / Vain savu jää CBSA 3839   1983  
51 Hengaillaan / Oo Marie CBSA 4312   1984 kuvakansi
52 C`mon let`s boogie / Oo Marie CBSA 4313   1984 kuvakansi
53 Susanna / Sä vain CBSA 4653   1984  
54 Soitin vain kun taas sua kaipaan / Kun olet siinä CBSA 4976   1984  
55 Muistaa voin päivät nuo / Muistathan CBSA 6139   1985  
56 Öisin / Kaksi pientä ihmislasta CBSA 6429*   1985 kuvakansi
57 Kahden hullun matka / Tää kaupunki CBSA 6728*   1985 kuvakansi
58 Uusiin taivaisiin / Aitoa taikaa FGS 106 / FGMX 003   1986 +Kim, kuvakannet
59 Born to be wild / When you're gone FGS 113* / FGMX 006   1986 kuvakansi
60 Strangers in the night / In my dreams FGS 121   1986 kuvakansi
61 I'll Be Yours (Extendede dance remix) / I'll Be Yours FGMX 007   1986  
62 You put the spell on me / You FGS 141*   1987 kuvakansi
63 I don't wanna fight / No return FGS 150   1987  
64 Surun pyyhit silmistäni / Oo mamma mia mia maa FGS 176   1988 B: Marion
65 Kaksin rannalla yksinäiset / Sua mä kaipaan FGS 181   1988  
66 Kalajoki blues / Kalajoki blues KKS 88   1988 B: Jussi Kiiveri / kuvakansi
67 Hiljaisuutta / Minä olen muistanut FGS 183   1989 B: Kim Lönnholm / kuvakansi
68 Putte possun nimipäivät / Lasten liikennelaulu FGS 184   1989 A: Kari Salmeleinen
69 Anna käsi / Kesäpäivät FGS 191   1989  
70 Yön lapsi / Kaksi luonnonlasta FGS 195*   1990  
71 Sadness in your eyes / I don't wanna fight FGS 199   1990  
72 Ota lähellesi / Yö kanssasi FGS 208   1990  
73 Rakkaus ei kuole milloinkaan / Meidän maailmamme FGS 212   1991  
74 Kauneimmat lauseet / Taivas ja maa FGS 224   1991  
75 Kasvot peilissä / Tyhjyys FGS 226   1991  
76 Siks' oon mä suruinen / Onni jonka annoin pois FGS 244   1992 B: Kim Lönnholm
77 Pyydä vain / Siniset silmät FGS 248   1992  
78 Ei rakkaus yötä pelkää / Yhteiset päivät ja yöt FGS 254   1992  
79 Niin paljon se sattuu / Sydän itkee hiljaa FGS 275*   1994 FSCD 28
80 Den glider in BMG 74321 361667   1995  
81 Tie huomiseen / Odotan sinua kotiin BMG   1996  
82 Niskavuoren nuorimmainen / Igor     2021 A: Kari Tapio

Promo-single: Jukka Virtanen esittelee Kirkan LP:n Kaksi Puolta (DELP 12 Demo, 1977)

CD-single (1986-2005)

CDS

n:o

sisältö koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
1 Uusiin taivaisiin / Aitoa taikaa FGMX 003 1986 +Kim
2 Born to be wild / When you're gone FGMX 006 1986  
3 You / I'll be yours FGMX 007 1987  
4 Pyydä vain / Siniset silmät FSCD-5 1992  
5 Sadness in your eyes / Cry in my arms / I don't wanna fight FSCD 10* 1993 promo
6 Niin paljon se sattuu / Sydän itkee hiljaa FSCD 28 1994  
7 Den glider in BMG 74321 293512 1995  
8 Sadness in your eyes BMG 74321 326162 1995 promo / kuvakannet
9 Toukokuu BMG 74321 361662 1996  
10 Tie huomiseen BMG 74321 418702 1996  
11 Tunnetko BMG 74321 447502 1996  
12 Läpi unisen maan / Odotan sinua kotiin BMG 74321 468372 1997  
13 Daa-da-daa-da BMG 74321 531522 1997 +Sammy, promo / remix
14 Tunne et mua vieläkään BMG 74321 540882 1997 promo
15 Radiosampler: Hetki lyö, Viimeiseen mieheen, Pikkuveli, Varrella virran, Liikaa stadiin, Kahden hullun matka, Anna käsi BMG 74321 549522 1997 promo
16 Rööperiin Mestarit Promo CD-1 1999 Kirka, Hector, Pave, Pepe / promo
17 Liian monta BMG 74321 683542* 1999 promo
18 Karvas viini BMG 74321 772302 2000 kuvakansi
19 Taikaa BMG 74321 79522 2000 kuvakansi
20 Pari kultarahaa BMG 74321 820182 2000 kuvakansi
21 Luulet sä tosiaan BMG RCA 74321946102 2002 kuvakansi
22 Kun sinut siinä nään BMG RCA 74321967522 2002 kuvakansi
23 Elämääni eksynyt RCA 82876714822 2005  
24 Muistoja, muistoja vain RCA 82876742132 2005  
25 Strangers in the night / I have played rock'n'roll 5051442455021 2007 levytys v. 1994

takaisin alkuun

 

EP

EP

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

sisältää seuraavat Kirkan esitykset
1

Kirka / Tapani Kansa : Neljä iskelmää

SEP 233 1969 Viimeiseen mieheen
Tahdon kotiin nukkumaan
2

Danny / Kirka : Neljä iskelmää

SEP 237 1969 Pääsi rinnallein painuu
Olen syytön
3 Elokuvasta 69 - Sixtynine SEP 238 1969 Igor
Alku kaiken kauniin
Mr. Wonderful
Voin haaveesi täyttää

takaisin alkuun

 

LP-, kasetti- ja CD-äänitteillä on kaksi eri numerointia. Taulukossa oleva vasemmanpuoleinen sarake ilmaisee äänitteen juoksevan numeron. Se on merkki siitä, että äänite tosiaan on julkaistu ja numerointi pyrkiikin noudattamaan julkaisujärjestystä mahdollisimman tarkasti. Oikeanpuoleinen sarake (K-numero) ilmoittaa Kirkan henkilökohtaisen uutuuskokoelman (albumin) numeron. Jos LP-levyllä, C-kasetilla ja CD-äänitteellä on sama K-numero, tarkoittaa se sitä, että niiden sisältö on täsmälleen sama. K-numeroimattomat äänitteet ovat koosteita, jotka useimmiten sisältävät pelkästään jo aikaisemmin julkaistua aineistoa.

LP

LP

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa

K

n:o

1 Kirka keikalla SLP 528 1969 konserttitallenne 1
2 Kirka HSLP 114* 1969 levytyksiä vv. 1967-1969 2
3 Saat kaiken HSLP 129 1971   3
4 Nykyaikaa SLP 573* 1972   4
5 Rautaa ja kettinkiä SLP 587* 1973   5
6 Kirka keikalla HSLP 132 1973 konserttitallenne 1
7 Kirkan parhaita HSLP 150* 1974 levytyksiä vv. 1967-1973  
8 Tiukka linja 5E 062-35054* 1974 levyssä avattavat kannet 6
9 Babitzinit konsertissa 5E 054-35104 1975 konserttitallenne 7
10 Lauantaiyö 5E 062-35061 1975   8
11 Kaksi puolta DELP 12* 1977   9
12 Anna & Kirka DELP 16* 1978   10
13 Kirkan parhaita HSLP 205 1978 levytyksiä vv. 1967-1973  
14 Kirkan parhaat ROLPS 108 1979 levytyksiä vv. 1967-1977  
15 Kirka CBS 85432* 1981   11
16 Täytyy uskaltaa CBS 25423* 1983   12
17 Kirka, Muska, Sammy, Anna, Ykä Babitzin SAFLP 1007 1983 Kirka - levytyksiä vv. 1967-1978  
18 Hengaillaan CBS 25869* 1984   13
19 Älä sano ei CBS 4510611* 1985   14
20 Live '68 SLP 921 1985 konserttitallenne 1
21 Isot hitit SAFLP 1011 1985 levytyksiä vv. 1967-1980  
22 R.O.C.K. FGL 4007* 1986   15
23 Parhaat 1 (1-2) CBS 22258* 1986 levytyksiä vv. 1981-1985  
24 The Spell FGL 4021* 1987   16
25 Parhaat 2 (1-2) CBS 451061-1 1987 levytyksiä vv. 1981-1985  
26 Surun pyyhit silmistäni FGL 4035* 1988   17
27 Anna käsi FGL 4040* 1989   18
28 30 isoa hittiä SAFLP 2023 1989 levytyksiä vv. 1967-1978  
29 Iskelmäkansio CALP 2 1989 levytyksiä vv. 19..  
30 CBS-klassikot - Kirka CBS-4633271 1989 levytyksiä vv. 1981-1985  
31 Parhaat - uudet versiot FGL 4043* 1990   19
32 Ota lähellesi FGL 4047* 1990   20
33 Kirka, Anna, Muska & Sammy Babitzin 1-2 SAFLP 2067 1991 levytyksiä vv. 1969-1979  
34 Kasvot peilissä FGL 4054* 1991   21
35 Pyydä vain FGL 4067* 1992   22
36 Kirka keikalla Lippo 2021   1
37 Tiukka linja Lippo 202.   6

takaisin alkuun

 

C-kasetti

C

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa K

n:o

1 Kirka SDE 028 1970    
2 Kirka SDE 076* 1971 LP: Saat kaiken (HSLP 129) 3
3 Nykyaikaa SDE 114 1972   4
4 Rautaa ja kettinkiä SDE 155 1973   5
5 Kirkan parhaita MSE 2123 1974 levytyksiä vv. 1967-1973  
6 Tiukka linja 246-35054 1974   6
7 Babitzinit 234-35104 1975 konserttitallenne 7
8 Lauantaiyö 5E 246-35106 1975   8
9 Kaksi puolta DEKA 12 1977   9
10 Anna & Kirka DEKA 16* 1978   10
11 Kirkan parhaat ROKAS 108 1979 levytyksiä vv. 1967-1977  
12 Kirka 40-85432 1981   11
13 Toivotut - 14 alkuperäistä TKP 2 198. levytyksiä vv. 1967-1978  
14 Täytyy uskaltaa 40-25423 1983   12
15 Kirka, Muska, Sammy, Anna, Ykä Babitzin SAFK 1007 1983 Kirka - levytyksiä vv. 1967-1978  
16 Hengaillaan 40-25869 1984   13
17 Varrella virran KSKPAK 2* 1984 levytyksiä vv. 1967-1973  
18 Älä sano ei 40-26535* 1985   14
19 Live '68 SMK 921 1985 konserttitallenne 1
20 Isot hitit SAFK 1011 1985 levytyksiä vv. 1967-1980  
21 R.O.C.K. FGK 4007 1986   15
22 Parhaat AKP 3 1986 levytyksiä vv. 1969-1977  
23 Kirkan parhaat CBS 40-22258 1986 levytyksiä vv. 1981-1985  
24 The Spell FGK 4021 1987   16
25 Kirkan parhaat 2 CBS 451061 4 1987 levytyksiä vv. 1981-1985  
26 Surun pyyhit silmistäni FGK 4035* 1988   17
27 Anna käsi FGK 4040 1989   18
28 30 isoa hittiä SAFK 2023 1989    
29 Iskelmäkansio CAMC 2 1989 levytyksiä vv. 1974-1976  
30 Hetki lyö KAMPMC 22 1989 levytyksiä vv. 1967-1979  
31 Pelin henki KAMPMC 59 1990    
32 Parhaat - uudet versiot FGK 4043* 1990   19
33 Ota lähellesi FGK 4047 1990   20
34 Kolmoset - Tapani Kansa, Kirka, Danny KAMPMC 70* 1990 Kirkan levytyksiä vv. 1968-1976  
35 Kasvot peilissä FGK 4054 1991 julkaistu sekä valkoisella että kiiltävällä kannella 21
36 Kirka, Anna, Muska & Sammy Babitzin SAFK 2067 1991 levytyksiä vv. 1969-1979  
37 Kirka - Superhitit MK 1398 1991 levytyksiä vv. 1988-1989  
38 Pyydä vain FGK 4067 1992   22
39 Tähdet tähdet - Tapani Kansa / Kirka 600034* 1992 Kirkan levytyksiä vv. 1967-1972  
40 Kirka I - 12 alkuperäistä 600744 1992 levytyksiä vv. 1967-1971  
41 Kirka II - 12 alkuperäistä 600154 1992 levytyksiä vv. 1968-1974  
42 Kirka III - 12 alkuperäistä 600164* 1992 levytyksiä vv. 1968-1977  
43 Kirkan parhaat 1-2 V 92016VV2/1-2 1992 levytyksiä vv. 1967-1992  
44 Kirka - Parhaat OODI 9213 1992 levytyksiä vv. 1988-1992  
45 Parhaat BBK 9213 1992 levytyksiä vv. 1988-1991  
46 Parhaista parhaat - 16 hittiä COL 473938 4 1993 levytyksiä 1981-1985  
47 Kirka FGK 4081 1994   23
48 Suomen parhaat - Kirka 601054 1994 levytyksiä vv. 1967-1992  
49 16 Superhittiä MK1419 1994 levytyksiä vv. 19..  
50 Aarteet 777-789424 4 1994    
51 Parhaat palat levyiltä Kasvot peilissä/Ota lähellesi MK 1426 1995 levytyksiä vv. 1991/1994  
52 20 suosikkia - Surun pyyhit silmistäni 4509-99229- 4 1995 levytyksiä vv. 1967-1988  
53 Parhaista parhaat COL 4730384 199. levytyksiä vv. 19..  
54 Hetki lyö 74321531604* 1997 levytyksiä vv. 1967-1997  
55 20 suosikkia - Mamy Blue 3984-24498-4 1998 levytyksiä vv. 1968-1978  

takaisin alkuun

 

CD

CD

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa K

n:o

1 R.O.C.K. FGCD 3 1986   15
2 The Spell FGCD 6 1987   16
3 Surun pyyhit silmistäni FGCD 12* 1988   17
4 Isot hitit SAFCD 1011* 1988 levytyksiä vv. 1967-1980  
5 Anna käsi FGCD 40* 1989   18
6 16 isoa hittiä MCD 15 1989 levytyksiä vv. 1967-1977  
7 CBS-klassikot - Kirka CBS-4633272 1989 levytyksiä vv. 1981-1985  
8 Parhaat - uudet versiot FGCD 4043* 1990   19
9 Ota lähellesi FGCD 4047* 1990   20
10 Kirka, Anna, Muska & Sammy Babitzin SAFCD 2067* 1991 levytyksiä vv. 1969-1979  
11 Kirka COL486998 2 19..   11
12 Pelin henki MCD 43 1991    
13 Kasvot peilissä FGCD 4054* 1991   21
14 12 alkuperäistä 600744 1992    
15 Pyydä vain FGCD 4067* 1992   22
16 Kirkan parhaat 3CD V92016VV3 1992 levytyksiä vv. 1967-1992  
17 Kirka - Parhaat OODI 9213 CD 1992 levytyksiä vv. 1988-1992  
18 R.O.C.K. FGCD 8025 199.   15
19 Kirka FGCD 4081* 1994   23
20 Kirka - Suomen parhaat 601052* 1994 levytyksiä vv. 1968-1992  
21 Kirka / Täytyy uskaltaa 4759922 1994    
22 16 superhittiä FGCD 1419 1994 levytyksiä vv. 1988-1992  
23 20 suosikkia - Surun pyyhit silmistäni 4509-99229-2* 1995 levytyksiä vv. 1967-1988  
24 Sadness in your eyes 74321 326162 1995   24
25 Tie huomiseen 74321 423182* 1996   25
26 20 suosikkia - Hän kuudentoista on 0630-15911-2* 1996 levytyksiä vv. 1974-1976  
27 Parasta 60-lukua V 95012 VV 3/1* 1996 levytyksiä vv. 1967-1969 / Kirka, Danny, Johnny  
28 Hetki lyö 1-2 74321 531602 1997    
29 Hetki lyö 1-4 74321 531612* 1997 levytyksiä vv. 1967-1997  
30 Tiukka linja 7243 4 93215 2 6* 1997   6
31 20 suosikkia - Mamy Blue 3984-24498-2* 1998 levytyksiä vv. 1968-1978  
32 Lauantaiyö 7243 4 94405 2 4* 1998   8
33 16 hittiä 3984-22997-2* 1998 levytyksiä vv. 1969-1977  
34 R.O.C.K. 74321 618502* 1998   15
35 Surun pyyhit silmistäni 74321 618512* 1998   17
36 Ota lähellesi 74321 618522* 1998   20
37 Kasvot peilissä 74321 618532* 1998   21
38 Pyydä vain 74321 618542* 1998   22
39 Hengaillaan 466367 2* 1998   13
40 Älä sano ei 466366 2* 1998   14
41 Kirka 74321642402 1999   11
42 Täytyy uskaltaa 88697079062 1999   12
43 Anna käsi 74321 642392* 1999   18
44 Kirka 74321 642402* 1999   23
45 Aarteet 777-7 89424 29* 1999 levytyksiä vv. 1974-1976 (albumit 6 ja 8)  
46 Mestarit areenalla 1-2 7243 4 99325 2 4* 1999 Kirka / Hector / Pepe Willberg / Pave Maijanen 26
47 Suuri hetki 74321 793322* 2000   27
48 Parhaat 498487 2* 2000 levytyksiä vv. 1982-1985  
49 Sinut siinä nään 74321 967512* 2002   28
50 Suomihuiput - Kirka 82876 516032 2003 levytyksiä vv. 1988-1994  
51 Elämääni eksynyt 828767387529* 2005   29
52 40 unohtumatonta laulua 82876803462 2006 levytyksiä vv. 1988-2005  
53 Tähtisarja - 30 suosikkia 1-2 5051011-2135-2-6 2006 levytyksiä vv. 1967-1989  
54 Kaikki parhaat 1967-2007 1-2 88697082592 2007    
55 Kirka 88697079852* 2007   11
56 Täytyy uskaltaa 88697079062* 2007   12
57 Hengaillaan 886970-- 2007   13
58 Älä sano ei 886970-- 2007   14
59 The Spell 88697079042* 2007   16
60 Sadness In Your Eyes 74321728002* 2007   24
61 Kirka 50-51442-0691-2-9* 2007   2
62 Kirkan parhaita 50-51442-0687-2-6* 2007   2
63 Nykyaikaa 50-51442-0693-2-7* 2007   4
64 Anna & Kirka 50-51442-0694-2-6* 2007   10
65 Kaksi puolta 50-51442-0688-2-5* 2007   9
66 Saat kaiken 50-51442-0689-2-4* 2007   3
67 Kirka keikalla 50-51442-0686-2-7* 2007   1
68 Rautaa ja kettinkiä 50-51442-0690-2-0* 2007   5
69 Kasvot peilissä 74321618532 2007   21
70 Unohtumattomat karaoke - bonus-CD 88697101821 2007 karaoke DVD + CD / levytyksiä vv. 1967-1997  
71 Kaikki singlet 1967 - 2007 8CD 50-514423187-2-2* 2007 levytyksiä vv. 1967 - 2005  
72 Tähtisarja 30 suosikkia - Kirka   2008 levytyksiä vv. 1967 -  
73 Legendat - Kirka   2009 levytyksiä vv. 1968 - 1996  
74 Collections - Kirka 886975995028* 2009 levytyksiä vv. 1984-1996  
75 Surun pyyhit silmistäni   2010   17
76 Taas nousen junaan - 15 suosikkia   2011 levytyksiä vv. 1971 - 1996  
77 40 unohtumatonta - Kirka (2CD)   2013 levytyksiä vv. 1967 - 2005  
78 20 suosikkia - Surun pyyhit silmistäni 503105854226 2013 levytyksiä vv. 1967-1988  
79 Tähtisarja 30 suosikkia - Kirka vol. 2   2014 levytyksiä vv. 1967-1988  
80 20 suosikkia - Surun pyyhit silmistäni VWCD-3515 2017 levytyksiä vv. 1967-1988  
81 Pop Liisa Live In Studio 11/12 SRE018* 2017 YLE 1974/1975 Alwari Tuohitorvi / Kirka & Islanders  

takaisin alkuun

 

kokoelmat

K

n:o

nimeke

julkaisutunnus

(LP / single)

julkaisutunnus

(C)

julkaisutunnus

(CD)

julkaisu-

vuosi

sisältää Kirkan ensijulkaisut

huomioitavaa

1 Huippuhittejä 2 DELP 5* DEKA 5 - 1975 En saa mistään tyydytystä  
2 Marion: El Bimbo 5E 062-35080* 246-35080 7243 499137 2 1* 1975 Silloin, Näin kahdestaan Marion & Kirka
3 Suomalainen iskelmäfestivaali 1976 LPF 1* KAF 1 - 1976 Neidonryöstö  
4 The Islanders: Speed MMLP 18 MMC 18 - 1977 -  
5 Kimmo Kuusniemi Band: Moottorilinnut PLAY LP-8008 PLAY C-8008 50181512* 1982 1000 megawatin totuus, Veistoksen ajatuksia CD: 2007
6 Joulun suuri toivekonsertti 1-2 FGL 4009* FGK 4009 - 1986 Rekiretki (sikermä), Joulumaa*, Joulupukki matkaan jo käy, Tonttujen jouluyö *Kirka, Kassu ja Kisu
7 Nasse-sedän lastentunti 1-2 FGL 4014 FGK 4014 - 1987 Davy Crockett (sikermä), Mörri-Möykky, Lasten liikennelaulu, Saku sammakko* (sikermä) *Carola & Kirka / punainen vinyyli
8 Ghosts in Hollywood HOLSLP 101 HOLSK 101 - 1990 Ghosts in Hollywood  
9 Muska: Pidä kiii FGL 4051 FGK 4051 FGCD 4051* 1991 Katsomme tähtiä Muska & Kirka
10 CBS- klassikot megamix 656678 6* & CBS 656380 7 - - 1991 Hengaillaan remix
11 Toivo Kärki muistoissamme - - 200172* 1992 Siks' oon mä suruinen  
12 Elämä lapselle - KUMMC-1 KUMCD-1* 1993 Lasten liikennelaulu (reggae)  
13 Yhtenä iltana - 30 vuotta Hectorin lauluja - - 7243-83829026* 1996 Yhtenä iltana Äänitetty Helsingissä Tawastia Klubilla 7.2.1996
14 Finnair Pilots' Big Band - Route 66 - - FPCD-2* 1997 Sweet Soul Music, In The Midnight Hour, A Change Is Gonna Come, Knock On Wood  
15 Jee jee jee - Suomi-rockin arkistoaarteita - - SIBCD 10* 1998 Takaan sen  
16 Bumtsibum - - 8573- 86651-2* 2001 Rehtorin luiseva Salli  
17 Laulava sydän: The Beatles 1-2 - - 7243 532486 2 8* 2001 Lady Madonna, Hey Jude  
18 Leningrad Cowboys: Plays Hurriganes - - - 2004 I Saw Her Standing There Verkkojulkaisu www.bee.fm

takaisin alkuun

 

DVD

n:o nimeke julkaisu-

tunnus

julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
1 Mestarit Stadionilla Finnkino 1-09163* 2001 1999 / Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg
2 Estradilla 88697317619* 2008 2002 / konsertissa mukana Anne Mattila

takaisin alkuun

 

Kirka - Filmografia

takaisin alkuun

© Veikko Tiitto 2003 - 2023