Danny

(Ilkka Johannes Lipsanen, s. 24.9.1942, Pori)

Diskografia 1964 - 2021

Veikko Tiitto

Kiitokset täydennyksistä: Ilkka Kurkela, Marko Niemi, Jouni Portaanpää, Kaarina Laaksonen, Hannu Monto/A.H.Records

Veikko Tiitto: Danny - Diskografia 1964 - 2013

Veikon sivulle

Satumaa - iskelmän historia

LP-, kasetti- ja CD-äänitteillä on kaksi eri numerointia. Taulukossa oleva vasemmanpuoleinen sarake ilmaisee äänitteen juoksevan numeron. Se on merkki siitä, että äänite tosiaan on julkaistu ja numerointi pyrkiikin noudattamaan julkaisujärjestystä mahdollisimman tarkasti. Oikeanpuoleinen sarake (D-numero) ilmoittaa Dannyn henkilökohtaisen uutuuskokoelman (albumin) numeron. Jos LP-levyllä, C-kasetilla ja CD-äänitteellä on sama D-numero, tarkoittaa se sitä, että niiden sisältö on täsmälleen sama. D-numeroimattomat äänitteet ovat koosteita, jotka useimmiten sisältävät pelkästään jo aikaisemmin julkaistua aineistoa.

Biografia

Porissa vuonna 1942 syntynyt Ilkka Lipsanen omaksui itselleen taiteilijanimen Danny hänen muutettuaan äitinsä ja veljensä kanssa Helsinkiin, missä hän alkoi opiskella laulua ja musiikkia mm. Erik Bergmanin johdolla. Nimi Danny juontaa juurensa hebrean kielen nimestä Daniel (suom. "Jumala on tuomarini"). Ajan henkeen sopiva, maahamme rantautuva populaarimusiikki veti puoleensa tätä musiikillisesti lahjakasta ja esiintymishaluista nuorta miestä. Niinpä Danny perusti vuonna 1963 ensimmäisen, tosin lyhytaikaiseksi jääneen yhtyeensä Electric Five'in.

Varsinainen menestys alkoi kun vuonna 1963 joukko ”saarelaisia”, Helsingin Lauttasaaresta, yhtye nimeltä Islanders yhtye pyysi Dannya solistikseen. Valinta osui oikeaan, sillä Dannyn ja Islanders'in yhteistyö toimi alusta lähtien kuin ammattilaisilla ikään. Bändillä oli tapana soittaa koko ilta ja yleisö sai koko rahan edestä viihdettä.

Menestyksen rohkaisemana Islanders'n pojat kävivät koe-esiintymisessä Scandia-yhtiön tuotantopäällikön Jaakko Salon pakeilla, ja niinpä jo helmikuussa -64 yhtye pääsikin levyttämään singlen, jonka A-puolella oli amerikkalaisen folklaulajattaren Joan Baezin tunnetuksi tekemä, Ilkka Lipsasen sovittama kansanballadi East Virginia. Englanninkielinen esitys voitti Jaakko Jahnukaisen televisiossa pyörittämän suositun Levyraadin, ja nousi näin myyntimenestykseksi. Dannyn lupaavasti alkuun päässyt ura keskeytyi kuitenkin heti alkuunsa, sillä jo samana syksynä hänen tuli aloittaa asepalveluksensa ja pukeutua armeijan harmaisiin.

Piilopaikka ja Kauan olivat Dannyn ensimmäisiä omia soolomenestyksiä vuodelta 1965. Päästyään siviiliin Danny halusi näyttää taitonsa myös estradeilla. Niinpä Dannysta jo varhaisessa vaiheessa muodostui yhden miehen musiikki-instituutio. Hän loi suomalaisen lavashow´n ja teki laulamisesta menestyksekästä liiketoimintaa perustamalla oman, oloissamme uudenlaisen ohjelmatoimiston, D-tuotannon 23-vuotiaana. Danny käynnisti näyttävän konserttikiertueen, jossa olivat mukana myös mm. Anki Lindqvist, Antti Einiö sekä sittemmin hänen ideanikkarikseen ryhtynyt Jyrki Hämäläinen. Show´ssa tuli joka vuosi olemaan teema, jonka mukaan tehtiin käsikirjoitus, puvustus, koreografia ja musiikki. Samana vuonna Danny levytti myös uusia listamenestyksiä, joista mainittakoon amerikkalaista alkuperää oleva Kesäkatu (Summer in the City, Scandia KS 659). Varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin espanjalaislähtöisen balladin Vähän ennen kyyneleitä (Angel de la guarda, Scandia KS 635) siivittämänä.

Dannyn silloinen levy-yhtiö Scandia halusi leipoa nuorisojulkkiksena pinnalle nousseesta, lupaavasta artistista koko kansan suosikkipojan. Hidas, tunteisiin vetoava ja suomeksi laulettu Vähän ennen kyyneleitä olikin yhtiön mukaan sellainen kappale, joka tulisi vetoamaan myös jäyhään mutta sitäkin vaativampaan pohjalaiseen yleisöön.

Dannyn esitys Vähän ennen kyyneleitä sai oloissamme sen verran suuren suosion, että sen espanjalainen säveltäjä Augusto Alguero (1934–2011) sai aihetta ihmetellä kun rahaa alkoi hänelle virrata yllättävältä ilmansuunnalta, kaukaa pohjoisesta. Kappaleen italialainen alkuperäislevytys ei nimittäin ollut saavuttanut juuri minkäänlaista suosiota. Täällä Suomessa, ja nimen omaan Dannyn levyttämänä se kuitenkin menestyi. Vuonna 1967 Danny oli Suomen suosituin artisti, ainakin mitä levymyyntiin tulee. Kaikkiaan listoilla oli 60-luvulla 52 Dannyn esittämää kappaletta.

Kesällä 1967, Danny tuotti oloissamme ennennäkemättömän shown "Mustaa ja valkoista", primadonnanaan Katri Helena. D-tuotannon toiminta paisui, taiteilijakaartissaan isännän itsensä lisäksi mm. Kirka Babitzin. Seuraavana vuonna 1968 Danny suoritti elokuvadebyyttinsä Pertti "Spede" Pasasen tuottamassa ja Jukka Virtasen ohjaamassa seikkailukomediassa "Noin seitsemän veljestä". Vieläkin Dannyn ohjelmistoon kuuluva, elokuvan tunnussävelmään pohjautuva kappale Seitsemän kertaa seitsemän on suomalaisen sisun ylistys, jonka tekijät Jaakko Salo ja Jukka Virtanen osuivat napakymppiin. Samana vuonna Danny osallistui Brasiliassa järjestettiin kansainväliseen laulukilpailuun ja lisäksi hänet palkittiin Cannesissa maamme eniten äänilevyjä myyneenä artistina.

Danny-showt jatkuivat 70-luvulle tultaessa entistäkin suurellisempina ja myös listahittejä syntyi. Niistä mainittakoon joulun alla 1970 ikuistettu Tuulensuojaan (Yellow River, Scandia KS 840). Tuo kappale nähtiin suosikkitilastoissa yhtäjaksoisesti peräti 126 viikon ajan, mikä lienee alansa ennätys maassamme. Vuonna -76 Danny osallistui Suomen euroviisukarsintaan Kari Kuuvan ja Jyrki Hämäläisen yhteistyö-biisillä Seikkailija, jonka artisti omisti isoisänsä muistolle. Seuraavaa vuotta väritti jälleen uusi levymenestys, Juha Vainion suomentama Kuusamo (Africa, Delta DES 15).

Vuonna 1977 Danny aloitti menestykselliseksi osoittautuneen yhteistyön uuden Miss Suomen Armi Aavikon (1958-2002) kanssa. Veikko Samulin sävellyksestä ja Juha Vainion alun perin Kari Tapiolle tarkoitetusta tekstistä tehtiinkin Dannyn ja Armin duetto. Tahdon olla sulle hellä (Scandia KS 979) merkitsi uutta vaihetta molempien uralle. Tämä Armin ja Dannyn yhteisesitys, todellinen megahitti myi jo singlenä kultaa, ja LP:n myynti ylitti 50 000 kpl eli timanttilevyyn oikeuttavan määrän. Sen jälkeen Armi ja Danny tekivät yhdessä vielä kaksi LP:tä ”Armi ja Danny” ja ”Armi ja Danny – Toinen”, ja molemmat albumit myivät kultalevyn verran. Kyseessä piti alun perin olla kahden artistin näyttävä yhteistyö, mutta iskelmän rakkaustarina muuttuikin heidän kohdallaan todeksi, joka oli tarkoitettu tulevaksi. Duon yhteistyö kesti aina 1990-luvun puoliväliin.

Suurimman menestyksen laannuttua 80-luvulla Danny jatkoi esiintymisiään lähinnä satunnaisesti aikaisempaa menestyskautta matalammalla profiililla. 90-luvun alussa, viisikymmentä täytettyään hän jälleen nousi suuren yleisön tietoisuuteen yhdessä Aikamiesten kanssa levyttämällään Jukka Kuoppamäen sävellyksellä Tämä taivas, tämä maa.

Esiintyjänä ja taiteilijana Danny on vahva ja karismaattinen persoona, voimahahmo, joka on maksanut menestyksestään kovan hinnan. ”Tuuliviiri rauhaton” kuvaa hänen hurjaa nuoruuttaan, ja myöhemmin Salattu suru ja Vähän ennen kyyneleitä kertovat hänen omasta kohtalostaan. Dannyn värikkäässä elämässä on suuren menestyksen lisäksi ollut tragedioita, tuskaa, menetyksiä, kuumia tunteita, rakkaussuhteita ja myrskyisiä kausia. Kaiken kaikkiaan se on ollut traagista, mutta laskukausien ja tunteiden myrskyisistä aallonpohjista on selvitty aina huipulle.

”Irwin ja monet muut aikalaiseni polttivat samalla lailla kynttilää molemmista päistä – ahkeroivat ja samalla nauttivat elämästä. Olen aina rakastanut elämää monimuotoisesti: naisia, poikamaisia asioita ja erilaisia härveleitä. En ole antanut sieluni sammaloitua, vaikka olenkin saanut lisää numeroita mittariin.”

Jyrki Hämäläiseltä ilmestyi vuonna 2006 Dannyn elämänkertakirja ”Iso D”. Hämäläinen olikin paras henkilö kirjoittamaan Dannystä. Hän tutustui Dannyyn jo 10.9.1965 Tampereella ”Ohimennen” -ohjelman nauhoituksissa. Silloin Dannyn vieressä Pirkka-studiossa istui vuoroaan odottava Irwin Goodman.

Levytyksiä Danny on jatkanut ihan viime vuosiin asti. Toistaiseksi viimeinen suuri myyntimenestys on Poptorin vuonna 2007 julkaisema "Danny – Tähti ja tähtien tekijä" -Hybrid Media Book -julkaisu. Tähän mennessä kyseinen kokoelma (CD/DVD/kirja) on myynyt kultalevyyn oikeuttavan määrän.

Ilkka Lipsanen on toiminut vuodesta 1989 esiintyviä taiteilijoita edustavan Solo ry:n puheenjohtajana ja vuodesta 1991 lähtien Gramexin hallituksen jäsenenä. Hänen levytyksiään on ilmestynyt hiukan yli 300 kappaleen verran ja hänen levyjään on myyty yli puoli miljoonaa. Dannylle on myönnetty elämäntyöstä erikois-Emma vuonna 1996. Samana vuonna hänelle myönnettiin myös Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkki ja musiikkineuvoksen arvo vuonna 2002. Vuonna 2005 sai ensi-iltansa Rauman kaupunginteatterissa Heikki Paavilaisen ohjaama Dannyn elämästä kertova Danny-musikaali, jossa Dannyä esitti Ilkka Koivula.

Silloin tällöin Danny on näyttäytynyt myös kotikaupungissani Oulussa. Syksyllä vuonna -77 hän vieraili silloisen parinsa Armin kanssa paikallisessa musiikkiliikkeessä jakelemassa nimikirjoituksilla varustettuja kuviaan. Paikalla oli huomattavan paljon nuorisoa, joista suuri osa selvästi alaikäisiä. Minäkin sieppasin lennosta suositun duon nimmarilla varustetun kuvan samalla kun takaani kuului manailua, että kuinka suurikokoista porukkaa paikalla on kun ei tahdo mitään nähdä. Ymmärsin kyllä ketä viittaus koski, sillä olinhan minä tuossa ihailijaporukassa siitä varttuneimmasta päästä. Parhaiten mieleeni jäänyt Dannyn esitys on -90 -luvun alkupuolelta. Silloin muotitalo Pukumies järjesti Oulussa ilmaisen Danny-shown. Jäähallin seinät suorastaan pullistelivat väen paljoudesta Ison D:n villitessä yleisöään rytmiryhmineen ja tanssijoineen. Toisen kerran olin seuraamassa Dannyn esiintymistä Rantsilan Hyttikoskella kymmenkunta vuotta myöhemmin. Tanssilava oli tietysti tupaten täynnä yleisöä ja meininki sen mukainen. Vielä kypsään ikään ehtineenäkin Iso D on voimissaan.

Lähteet:

Snellman, Saska: Danny WSOY 2000

Latva, Tony & Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas WSOY 2004, s. 55 - 58

Jyrki Hämäläinen: Iso D, WSOY 2006

Iskelmä-lehti 1/2008

Pälli, Erkki: www.pomus.net / Tekijät / Danny, marraskuu 2011

Erkki Puumalaisen viesti Veikko Tiitolle 19.11.2011

LP

LP

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa

D

n:o

1 Se olla voi toisinkin päin SLP 510* 1966   1
2 Danny SLP 525* 1968 levyssä avattavat kannet 2
3 Danny HSLP 113* 1969   3
4 Se olla voi toisinkin päin HSLP 125 1970   1
5 D SLP 555* 1971 julkaistu kaksilla erilaisilla kansilla 4
6 Käärme SLP 574* 1972   5
7 Mentävä on SLP 590* 1973 Danny / Ami Aspelund 6
8 Dannyn parhaita HSLP 140* 1973 levytyksiä vv. 1964-1972  
9 Danny in beat DELP 4* 1974   7
10 Elämän maku SLP 631* 1976   8
11 Tahdon olla sulle hellä SLP 647* 1977 Danny / Armi Aavikko 9
12 Danny Story SLP 905* 1977 levytyksiä vv. 1964-1977  
13 Dannyn parhaita HSLP 202 1978 levytyksiä vv. 1964-1972  
14 Danny & Armi SLP 657* 1978 Danny / Armi Aavikko 10
15 Danny & Armi - Toinen LP SLP 674* 1979 Danny / Armi Aavikko 11
16 Ninja MTLP-46* 1986 Danny / Armi Aavikko 12
17 Elämän sävel GDL 2083* 1988   13
18 28 suurhittiä 1-2 SAFLP 2021 1988 levytyksiä vv. 1964-1977  
19 Kaksi alkuperäistä: Tahdon olla sulle hellä/Toinen LP SAFLP 2070 1991 Danny / Armi Aavikko / levytyksiä vv. 1977-1979  
20 Tämä taivas, tämä maa 200261* 1992 mukana: Aikamiehet 14

takaisin alkuun

 

CD

CD

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa

D

n:o

1 Danny MCD 5 1988 levytyksiä vv. 1964-1972  
2 Kesäkatu MCD 52 1991 levytyksiä vv. 1965-1976  
3 Tahdon olla sulle hellä / Danny & Armi SAFCD 2070* 1991   9 / 10
4 Tämä taivas, tämä maa 200262* 1992 mukana: Aikamiehet 14
5 Vielä sä syleilet mua 0630-10559-2* 1995 mukana: Armi Aavikko ja Aikamiehet 15
6 Valoa ja energiaa 0630-14077-2* 1996   16
7 Dannyn parhaat 1-3 V 96006 VV3* 1996 levytyksiä vv. 1964-1996  
8 Parasta 60-lukua V 95012 VV3/1* 1996 levytyksiä vv. 1965-1968 / Johnny / Kirka  
9 Taikaa 0630-199242-2* 1997   17
10 20 suosikkia - Tuuliviiri 0630-16608-2* 1997 levytyksiä vv. 1968-1995  
11 Enso 125 vuotta - special collection 0630-19277-2 1997 levytyksiä vv. 1964-1997  
12 20 suosikkia - Kuusamo 4509-99993-2 1997 levytyksiä vv. 1964-1992  
13 Kaikki parhaat 1-2 3984-26287-2 1999 levytyksiä vv. 1964-1999  
14 Kaikki parhaat 1-4 3984-26286-2* 1999 levytyksiä vv. 1964-1999  
15 Nainen 0136052AXR* 2002 mukana: Aikamiehet 18
16 20 suosikkia - Amado mio 5050466-1828-2-1* 2002 levytyksiä vv. 1966-1992  
17 Tähtisarja - 30 suosikkia - Danny 1-2 5051011-5046-2-4 2006 levytyksiä vv. 1964-1992  
18 Danny 29902616 B* 2007 Sisältyy Hybrid Media Bookiin (kirja, CD, DVD) Danny - Tähti ja tähtien tekijä 19
19 Hitit - Danny SNAPCD-821* 2009 levytyksiä vv. 2006 - 2007 / bonusraidat: East Virginia, Olet kohtaloni 19
20 Tunteiden Danny SNAPCD-899* 2010 levytyksiä vv. 1992-2010 20
21 Klassikko - Tahdon olla sulle hellä 5052498499021* 2012   9
22 Supertähti ja herrasmies (3CD) 5053105424726* 2012 levytyksiä vv. 1964-2012  
23 20 suosikkia - Kuusamo 5053105853823 2013 levytyksiä vv. 1964-1972  
24 Lauluista tehty 88985373432* 2016   21
25 Minulta sinulle BCD-1134-2* 2016 Sisältyy kirjaan Minulta sinulle / levytyksiä vv. 2007-2016  
26 20 suosikkia - Tuuliviiri VWCD-3501 2017 levytyksiä vv. 1968-1995  
27 20 suosikkia - Kuusamo VWCD-3553 2018 levytyksiä vv. 1964-1992  
28 Kunnioittaen Danny 5054197115554* 2021   22

takaisin alkuun

 

C-kasetti

C

n:o

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa

D

n:o

1 Danny MSE 2042 1971 =SLP 525 (1969) 3
2 Käärme SDE 112 1972   5
3 Mentävä on SDE 161 1973   6
4 Dannyn parhaita SDE 1973 levytyksiä vv. 1964-1972  
5 Danny in beat DEKA 4 1974   7
6 Elämän maku SMK 5631 1976   8
7 Tahdon olla sulle hellä SMK 5647 1977   9
8 Danny Story SMK 5905 1977 levytyksiä vv. 1964-1977  
9 Danny & Armi SMK 5657 1978 Danny / Armi Aavikko 10
10 Danny & Armi II SMK 5674 1979 Danny / Armi Aavikko 11
11 Ninja MTC-46* 1986 Danny / Armi Aavikko 12
12 Danny - 28 suurhittiä SAFK 2021* 1988 levytyksiä vv. 1964-1977  
13 Elämän sävel GDK 2083 1988   13
14 East Virginia KAMPMC 54 1989 levytyksiä vv. 1964-1967  
15 Kolmoset - Tapani Kansa, Kirka, Danny KAMPMC 70* 1990 Dannyn levytyksiä vv. 1964-1977  
16 Amarillo MK 1400* 1991 levytyksiä vv. 1989-1990  
17 Danny & Johnny ILD 88* 1991 levytyksiä (Danny) vv. 1964-1965  
18 Kaksi alkuperäistä: Tahdon olla sulle hellä/Toinen LP SAFK 2070 1991 Danny / Armi Aavikko / levytyksiä vv. 1977-1979  
19 Kesäkatu - Tähtikesä - 16 Suosikki Iskelmää  KAMPMC 95 1991 levytyksiä vv. 1965-1976  
20 Tämä taivas, tämä maa 200264 1992 mukana: Aikamiehet 14
21 Toivotut 600264 1992 levytyksiä vv. 1964-1976  
22 Parhaat 600784* 1993 levytyksiä vv. 1965-1977  
23 Tuuliviiri MK 1408 1994 levytyksiä vv. 1989-1990  
24 Suomen Parhaat - Danny 601214 1994 levytyksiä vv. 1965-1973  
25 Vielä sä syleilet mua 0630-10559-4 1995 mukana: Armi Aavikko ja Aikamiehet 15
26 Valoa ja energiaa 0630-14077-4 1996   16
27 Taikaa 0630-19942-4* 1997   17
28 20 suosikkia - Kuusamo 0630-16608-4 1997 levytyksiä vv. 1964-1972  

takaisin alkuun

 

8-raitakasetti

nimeke koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
Danny S8S 514* 1971 =SLP 525

takaisin alkuun

 

single 1964 - 1990

S

n:o

A-puoli / B-puoli koodi

äänitys-

vuosi

julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
1 Hey Boba Lou / East Virginia KS 520 9.3.1964 20.3.1964 Danny & The Islanders
2 Short on love / The Wanderer KS 534 31.3./13.5.1964 5.6.1964 Danny & The Islanders
3 She's not there / Jambalaya KS 553 4.9.1964 5.10.1964 Danny & The Islanders
4 Jos tulla saisin / Kaikki entinen KS 558 12.10.1964 13.11.1964  
5 Kauan / Et luoksein tulla saa KS 591 3.3.1965 7.4.1965  
6 Piilopaikka / Tuo onneton KS 608 27.8.1965 23.9.1965  
7 Pieni sana / Playboy KS 628 15.1.1966/-66 24.1.1966 B: Ann-Christine
8 Salattu suru / Vähän ennen kyyneleitä KS 635 1.3.1966 17.3.1966 B: Danny & The Renegades
9 My heart must do the crying / Work song SK 3031 1966 1966 kuvakansi
10 Kesäkatu / Hiljainen kitara KS 659 11.8.1966 2.9.1966  
11 Besame mucho / Viisi viimeistä minuuttia KS 660 8.3./12.3.1966 1.9.1966  
12 Mä huoli huolia en / Vaaksa vaaraa vain KS 669 25.5.1966 25.11.1966  
13 Keskiyöllä / Sua kutsun, Maarit KS 682 2.2./8.2.1967 1967  
14 Tuulen tuomaa / En luota suudelmiin KS 689 14.2./21.2.1967 1967  
15 Painajainen / Alla sateen öisen KS 705 27.6./28.6.1967 1967  
16 Rebecca / Ei enää KS 718 30.5./19.10.1967 1967  
17 Gringos guitar / The pied piper SC 3033 1967 1967 B: Johnny
18 Tahdon (kuunnella neuvoja äidin) / Tuuliviiri KS 747 28.2./7.2.1968 1968  
19 Pistolero / Tuuliviiri KS 764 15.5./7.2.1968 1968  
20 Seitsemän kertaa seitsemän / Tukholma KS 765* 16.8.1968 1968  
21 I'll find a place for me someday / Angelica SC 3035* 23.9.1968 1968 esitykset englanniksi
22 Angelica / Kun päivän valon nähdä saan KS 771 23.9.1968 1968  
23 Olen yksinäinen / Olet kohtaloni KS 781* 28.2./ 4.1.-68 1968  
24 Ei ole kaikki miltä näyttää / Vain lunta kaikkialla KS 787 24.1.1969 1969  
25 Se eikö todista että muutuin / Kuin filminauhaa KS 793* 5.3.1969 1969 2. painoksessa värikuvakansi
26 Pistolero / Aaveratsastajat KS 802 15.5./17.5.-68 1969  
27 Kadonnut rakkain / Kun yksin kulkee KS 805 13.3./16.5.1968 1969  
28 Ei onni voi odottaa / Täytyy jotain yrittää KS 813 18.9.1969 1969  
29 Räystäät jos tippuu / Kukat nuo kun vienyt on syys KS 822 14.1./12.1.1970 1970  
30 Räystäät jos tippuu / Täytyy jotain yrittää KS 1822 14.1.-70/18.9.-69 1970 Säästöpankki-etiketti
31 Meillä potkii hyvin / Yhä virta venhettä kantaa KS 830* 1970 / 13.5.-70 1970 2. painoksessa värikuvakansi
32 Tuulensuojaan / Ei aikaa enempää KS 840* 17.12.1970 1970  
33 Hän on lady / Ei mitään uutta KS 855* 16.4./7.4.-71 1971  
34 Vaaroista voimani saan / Luciana KS 860* 16.4./7.4.-71 1971  
35 Valvoin tänään aamukuuteen / Voit luottaa ystävään KS 868* 9.11.1971 1971  
36 Vai niin, vai niin / Maantieltä taloon KS 876 2.3./3.3.1972 1972 A: +Eija Merilä
37 Yksinäinen ilta / Kun mentävä on KS 899 3.5./12.6.1972 1972  
38 Abracadabra / Synti KS 880 20.5.1972 1972  
39 Jäin hypnoosiin / Sun luonas aika siivet saa KS 890 20.10.1972 1972  
40 Galileo Galilei / Noita KS 891 13.2./20.5.1973 1973  
41 Toivon niin / Onko kaikki toivo turhaa KS 910 12.6./11.6.1973 1973  
42 Elä ja anna toisten kuolla / Muuttukoon maailma tää DES 1   1974 kuvakansi
43 Jos maailmassa vain ois kahva / Rokkilaulaja vain DES 5   1974  
44 Odotat lastain / Tule luoksein DES 9   1975  
45 Seikkailija / Kuulumme nuoriin DES 10   1975  
46 Kuusamo / Jo sarastaa DES 15   1976  
47 Terve taas / Teräsmies DES 23   1976  
48 Vielä vaan / Pelkkää tulta KS 954*   1976  
49 Isä / Pojalleni KS 962   1976  
50 Tahdon olla sulle hellä / Beatles KS 979   1977 A: Armi & Danny
51 Päin seinää / Mistä saisin miljoonan KS 990   1977 A: Armi & Danny, B: Pauliina
52 Hyvä mun on niin / Nina, pikku ballerina KS 992   1977  
53 Kaiken sulle antaisin / Monza KS 993   1977 A: Armi & Danny
54 I wanna love you tender / All I have KS 996   1978 Armi & Danny
55 Me vain / Leikkitoveri KS 1000   1978 Armi & Danny
56 Silloin vasta kaiken saan / Vain sinua varten KS 1013   1978 Armi & Danny
57 All I have / I wanna love you tender WB 17128   1978 Armi & Danny
58 Joulu ainainen / Joulumaa KS 1027   1978 A: Armi & Danny, B: Katri Helena
59 Niin kuume nousee / Kuin lintu rakkaalleen KS 1029*   1978  
60 Jos sinäkin tahdot / Löysin viimein paikan kaivatun KS 1042   1979 Armi & Danny
61 Vain kaksi nauhaa / On meri tänään rauhaton KS 1058*   1981 kuvakansi
62 Tahdon olla sulle hellä (sikermä) FS 148   1982 Armi & Danny, levyllä useita esiintyjiä
63 Ensirakkaus ja nuoruuspäivät / Siellä jossakin Pengs 01   1985 A: Armi & Danny
64 Ninja / Pelin kyyneleet MTP-1097   1986  
65 Pelkkää hyvää MTP   1986 Armi & Danny
66 Amarillo / Tuulen viemää GDS 381   1987 kuvakansi
67 Tuuliviiri / Teet mulle hyvää GDS 382   1988  
68 Tuuliviiri / Teet mulle hyvää GDS 382*   1988 2. painos, kuvakansi
69 Elämän sävel / Olen lapsi auringon GDS 387   1988  
70 Vähän ennen kyyneleitä / Sisäinen maailma GDS 390   1989  
71 Matador / Tahdon elää täyttä elämää GDS 402   1990  

takaisin alkuun

 

CD-single 1992 - 2010

CDS

n:o

sisältää kappaleet koodi julkaisu-

vuosi

huomioitavaa
1 Tämä taivas, tämä maa AXRSCD 006 1992  
2 Tämä taivas, tämä maa / Saapuvan tahtoisin yön 100467 1992 +Aikamiehet
3 Tähdet tietävät sen / Villi lintu 100547 1993  
4 Kalliosaari / Ikuisesti sinun 4509-96133-2 1994 A: +Aikamiehet
5 Vielä sä syleilet mua / On lupa toisesta huolta kantaa 0630-10356-2 1995  
6 Puhjennut on ruusu kukkaan / Kun kuulen makeen musiikin 0630-103572 1995 A: Armi, B: Armi & Danny
7 Meren laulu 0630-17190-2* 1996  
8 Hei hei hei (mitä tapahtuu) / Sadoin tuhansin sävelin 0630-13868-2 1996  
9 Sulaa laavaa / Hetken onni 0630-15002-2 1996  
10 Another kind of love affair 0630-19099-2 1997 +Teri Ann Linn
11 Taikaa 0630-19943-2 1997  
12 Lapselle 3984-21274-2 1997  
13 Jos mun rakkauteni on / Kesäaikaan 0630-19930-2 1997  
14 Täynnä elämää / Sain mitä hain 3984-23353* 1998  
15 Taas karjuu leijona * 1999 promo
16 Pitkän päivän illansuu PRO 1268 1999  
17 Tummat silmät salamoi AXRSCD 220 2001  
18 Nainen / Suuri vuori 0136065 AXR 2002 B: +Aikamiehet
19 Ken leikkiin ryhtyy RCD 014 2003 Heidi & Iso D
20 Seven times seven MFRSG 049 2004 Danny and D'Voices
21 Hyttystanssi   2004 Danny and D'Voices
22 Kesäkatu / Huone 105 SNAPCD-499 2005 +Nisa
23 Cadillac SNAPCD-503 2006  
24 Hyvästelty ei SNAPCD-505* 2006 promo
25 Olet kohtaloni SNAPCD-509 2006 +Mari
26 Virginia / East Virginia * 2007  
27 Kuuma rytmi SNAPCD-527 2009  
28 Elän ja laulan SNAPCD-531* 2010 Danny & D'Voices
29 Lady SNAPCD-540 2012 Rosvosektori (featuring: Danny)
30 Algot Niska - Isoisäni tarina SNAPCD-541 2012  
31 Jouluterveisiä Taivaasta SNAPCD-550 2013 Danny ja D'Voices & Keravan keskuskoulun 6B
32 Päivät nää   2016 promo / CD-R
33 Hankoon   2018  
34 Lautturi   2018  

takaisin alkuun

EP

Johnny / Danny / Kristina Hautala : Neljä iskelmää (SEP 213, 1966)

Johnny / Kari Kuuva / Eino Grön / Danny :

Danny / Eino Grön / Kari Kuuva : Neljä iskelmää (SEP 219, 1967)

Danny / Tapani Kansa : Neljä iskelmää (SEP 226 / 1968)

Danny / Johnny : Neljä iskelmää (SEP 231 / 1968)

Danny / Kirka : Neljä iskelmää (SEP 237 / 1969)

Danny / Tapani Kansa : Neljä iskelmää (SEP 241 / 1969)

 

takaisin alkuun

 

ensijulkaisuja sisältävät kokoelmat

K

n:o

nimeke LP-

koodi

C-

koodi

CD-

koodi

julkaisu-

vuosi

sisältää Dannyn esittämät kappaleet

huomioitavaa

-   SLP 204 - - - Gringo's guitar, Los ultimos cinco minutos, All my loving, Amor, Quizas, My heart must do the crying, Work song julkaisematon levy
1 Antti "Andy" Einiö, Johnny & The Sounds, Danny & The Islanders SLP 500 - - 1965 East Virginia, Short on love, She's not there, The wandeder, Jambalaya  
2 Ann Christine, Johnny, Danny SLP 504 - - 1965 Kauan, Kaikki entinen, Tuntematon* *Danny & The Islanders
3 Danny, Kristina, Johnny, Carola, Eddy 1 SLP 514* - - 1967 Kesäkatu, Vähän ennen kyyneleitä, Vaaksa vaaraa vain, Los ultimos Cinco minutos, You don't know  
4 Johnny, Kristina, Danny, Carola, Eddy 2 SLP 515* - - 1967 Kauan, Piilopaikka, Unchain my heart, My heart must do the crying, The shadow of your smile  
5 Huippuhittejä 3 DELP 8* DEKA 8 - 1976 Kun veit minut rock'n rolliin, Tie kauemmas vei  
6 Huipulla 10 - Eurovisio Special SLP 632* SMK 5632 - 1976 Judy Judy, Säästä suukkosi vain  
7 Huipulla 15 - Eurovisio Special SLP 909* SMK 5909 - 1978 Jäi taakse päivät nuo Armi & Danny
8 Soiva joulumaa DELP 18* DEKA 18 HCD 835 1978 Joulu ainainen *, Kulkuset ** CD-julkaisu 1989 / *Armi & Danny, **Joulumaan tähtikaarti (mukana Armi & Danny)
9 Eurovisio Special SLP 911* SMK 5911 - 1979 Disco tango  
10 Eurovisio Special 80 SLP 917* SMK 5917 - 1980 Vain rakkaus jää  
11 Suomalaisia supertähtiä FTV 18* FMK 18 - 1982 Tahdon olla sulle hellä Armi & Danny / sikermä
12 Finmix kierrätyshitit FL 5155 FK 5155 FCD 5155* 1991 Q-samo, D+A megahellyystrendiviikko* *Armi & Danny
13 Joulun tähdet - - 4509-98212-2* 1994 Jouluaattona vasta Armi & Danny
14 Teri Ann Linn: Be young be foolish be happy - - 0630- 19100-2 1997 Another kind of love affair Teri Ann Linn & Danny
15 Songs Finland Sings - Popular Finnish Songs in English - - SFS-CD01* 2002 There's a secret I would really like to bring you  
16 Armi Aavikko - - 0927-44298-2* 2002 Kanssasi on niin hyvä olla Armi & Danny / 1995
17 Heidi - - RCD 013 2003 Ken leikkiin ryhtyy +Heidi
18 Estradilla: Sydänystävät - - - 2005 Finnhits-sikermä (Rebekka, Aaveratsastajat, Kauan, Seitsemän kertaa seitsemän)*, Tuuliviiri, Tuulensuojaan, Hän on lady**, Maantieltä taloon YLE Viihdeohjelmat/ TV2, DVD / +Markku Aro, Tapani Kansa, Kisu, Eini, Taiska*/+Markku Aro & Kisu**
19 Moments With Kim Brown - - NORTH 031* 2005 Salattu suru*, Salattu suru** *+Pepe Willberg, Topi Sorsakoski & Anna Hanski, **+ Kim
20 Joulumaa - Joulupukin toivelista - - 50181652* 2007 Sydämeeni joulun teen*, Hyvän joulun toivotus*, Joulupukki matkaan jo käy *julkaistu myös DVD:llä Joulupukin toivelista (SNAPDVD 669, 2008)
21 Viihteen kotimaisuustalkoot – Snapshots - - SNAPCD-526* 2009 Ihmiset rakastakaa promootio / useita esiintyjiä
22 Finnhits kiertue 2012     WEA 5053105399222 2012 Hengaillaan +Frederik, Virve Rosti, Eini, Tapani Kansa
23 Enkelten laulut II - - SNAPCD-946* 2013 Valon mä näin, Vie vuorille tää viesti, Ihmiset rakastakaa, Laula halleluja Herralle* *+Jaska Mäkynen, Päivi Mäkinen, Katja Lukin, CatCat, Annina, Varpu Virta, Pasi Kaunisto, Petrus, Ossi Ahlapuro
24 Christmas Snaphots - - SNAPCD-549 2013 Jouluterveisiä Taivaasta promo
25 Enkelten laulut III - - SNAPCD-970* 2014 On lupa toisesta huolta kantaa  
26 Vain elämää - Kausi 8 - Ensimmäinen kattaus - - 504197012877 2018 Vadelmavene, Jäätelöauto, Ikuisesti kahdestaan  
27 Vain elämää - Kausi 8 - Toinen kattaus - - 5054197012884 2018 Lautturi, Tavikset, Tuhat yötä  
28 Arttu Wiskari - Suomen muotoisen pilven alla - Lippokasetti 038 5054197082450 2020 Intro  

takaisin alkuun

 

DVD

Danny - Tähti ja tähtien tekijä (Hybrid Media Book (kirja, CD, DVD), 29902616 AB, 2007)*

takaisin alkuun

 

Filmografia

takaisin alkuun

© Veikko Tiitto 2003 - 2024